Groep 1-2 A

 

Dit schooljaar werken in groep 1/2A juf Angel (dinsdag t/m vrijdag) en juf Evelien (maandag). Juf Angel is een specialist op het gebied van het onderwijs aan 'Het Jonge Kind' en heeft veel ervaring met 'Leren zichtbaar maken'. Met enthousiasme en veel passie geeft zij elke dag op energieke wijze het onderwijs aan haar kinderen vorm. Juf Evelien is naast het werk in groep 1/2A ook muziekcoördinator, cultuurcoördinator en 'event planner'. Samen met de ouderraad en het team draagt zij zorg voor de organisatie van alle culturele activiteiten en festiviteiten op De Klinker. Juf Evelien is een juf die in alle rust en met veel liefde voor het vak en de kinderen, zich dagelijks inzet voor de kinderen die aan haar zorg zijn toevertrouwd.

In de groepen 1 en 2 werken wij volgens ´Basisontwikkeling´. Hierbij gaan wij ervan uit dat betrokkenheid van kinderen bij de activiteiten een voorwaarde is om tot leren te komen. Wij gaan er vanuit dat kinderen nieuwsgierig zijn en willen leren. Wij sluiten bij kinderen aan door zinvolle en betekenisvolle situaties en activiteiten te creëren waardoor zij zich breed kunnen ontwikkelen. Doordat wij werken met thema’s en   hoeken inrichten, staan alle activiteiten in relatie met elkaar tijdens het spelen en werken.

De volgende stap in de ontwikkeling (zone van de naaste ontwikkeling genoemd) van het kind is voor de leerkracht aangrijpingspunt voor deze activiteiten.

Doordat spelen, spelend leren en leren tijdens wisselende werkvormen geleidelijk in elkaar overlopen, ontstaat er een gestructureerde opbouw van alle leerstofgebieden. Spel- en leeractiviteiten zijn van meet af aan met elkaar verbonden, maar de accenten verschuiven in de loop van de tijd. Zo gaat de overgang naar lezen, schrijven en rekenen in groep 2 en 3 heel geleidelijk.

Tijdens het speel-werkuur kunnen de leerlingen aan de hand van het planbord zien met welke activiteiten ze aan de slag kunnen gaan. De leerlingen werken zelfstandig en in groepjes aan de verschillende activiteiten. De leerkracht kan hierdoor in kleine groepen (b.v. de kleine kring) uitleg en instructie geven.

 

Er zijn geen items beschikbaar.
GA NAAR HET GROEPSBLOG

Uit het fotoboek

Carnaval 2016
Carnaval 2016
Carnaval 2016

Bekijk alle albums

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work