Groep 6


Dit schooljaar werkt juf Simone samen met juf Sandra in groep 6. Juf Simone werkt al meer dan 25 jaar in het onderwijs. Met veel liefde en zorg stoomt zij de kinderen al jaren klaar voor de stap naar het voortgezet onderwijs. Juf Simone is een expert in het werken met de methode Topondernemers. Deze aanpak voor wereldoriëntatie (aardrijkskunde, biologie, techniek, geschiedenis, techniek, maatschappijleer) daagt de kinderen op vele verschillende manieren aan het werk om op onderzoek uit te gaan en de opgedane kennis te delen met hun klasgenoten.
Daarnaast is ook juf Sandra werkzaam in groep 6. Een bevlogen leerkracht met ruime ervaring.Juf Sandra weet altijd een oplossing op het gebied van de ICT.

Het onderwijs in de groepen 3 t/m 8 kenmerkt zich door een meer klassikale, programmagerichte aanpak. Deze groepen bestaan uit leerlingen van ongeveer gelijke leeftijd. De lessen worden gegeven volgens het directe instructiemodel. Dat betekent een korte instructie voor alle leerlingen, daarna gaan leerlingen zelfstandig aan de slag en maakt de leerkracht tijd om aan de instructietafel leerlingen die verdere hulp en/of aandacht nodig hebben deze te geven. Sommige leerlingen kunnen al sneller dan anderen aan het werk omdat zij heel weinig instructie nodig hebben. Tegelijkertijd leren wij leerlingen verantwoordelijk te zijn voor de uitvoering van hun eigen taak, zij leren van elkaar, zijn probleemoplossend bezig, werken zo nodig samen en evalueren de kwaliteit van het werken met elkaar en met de leerkracht. Het zelfstandig werken wordt als werkvorm in de school gehanteerd. 

Er zijn geen items beschikbaar.
GA NAAR HET GROEPSBLOG

Uit het fotoboek

SFYRKERH4N
1AA9897112
VL01D336R8
S059QDGBOG
AZCW4XNFCE
Q5FJUK9OFH
1YE1LLNXGB
1D180509DF

Bekijk alle albums

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT